יום שלישי, יום עמוס במיוחד, בין טיפול בלקוחות להכנה לדפוס מעמידה את הבצק להתפחה. מרדדת את הבצק, מורחת את המילוי. מלפפת צמות. הפעם המערכת החינוכית מתחשב בנו ושלושת מפגשי ההורים של שלושה ילדים מתוך הארבעה מתקיימים ברצף ובתאום מופתי. חוזרת, אופה, מכבה את התנור. משאירה בית ריחני ופתק, שיהנו מהעוגות וישאירו אחת לצילומים. יוצאת לפרלמנט של יונית צוק, כמעט מגיעה ליעד מקבלת ווטסאפים מלאים בקישוטים אממממאאא העוגה טעימה ומלא לבבות בכל צבעי הקשת. הווטסאפ הזה בנוי בול לילדי כיתה א’ שלומדים לכתוב אני אומרת לכם. חוזרת ברבע לאחת עשרה בלילה, רוויה בתחושת סיפוק ומלאי חדש של כלים ורעיונות. הם באמת התקדמו יפה עם הצמות ואפילו השאירו אחת לתיעוד. ילדים טובים.
לבצק
♢ 500 גר קמח רגיל
♢ 1 כף שמרים יבשים
♢ חצי כוס סוכר
♢ 2 שקיות סוכר וניל
♢ רבע כוס שמן
♢ קורט מלח
♢ כוס מים חמימים
לקרם השקדים
אם אתם אוהבים את השמרים מאוד עמוס במילוי אפשר להכפיל את הקרם באחת וחצי ואפילו פעמיים. הקרם עדין ונפלא ורק חסר לו שמישהו מזדמן אליו כשהוא מצויד בכפית או באצבע.
♢ 1/3 כוס שמן קוקוס נייטלי
♢ 50 גר אבקת סוכר (אני השתמשתי באבקת סוכר חום של מיימונס)
♢ כוס שקדים טחונים (לא קמח שקדים- הוא אגב, גם יקר יותר)
♢ 1/3 כוס חלב שקדים
הכנת הבצק
♢ נתחיל בניפוי הקמח- שלב הכרחי לקבלת שמרים אחיד ואוורירי.
♢ ננפה את הקמח לתוך קערת המערבל.
♢ נשים את יתר חומרי הבצק בקערת המערבל ונפעיל את המערבל כשהוא מצויד בוו הלישה. החומרים ילכו ויתאספו יחד ויהפכו להיות כדור בצק, ואנחנו ניתן כך למערבל לעבוד כשמונה דקות, כדי שיבצע עבורנו את פעולת הלישה.
אם אין מערבל- מערבבים את החומרים יחד, מאחדים לכדור בצק ולשים אותו באהבה כמה דקות טובות.
♢ נעביר את הבצק לקערה משומנת קלות. נכסה בניילון נצמד ונניח מעליו במגבת מטבח נקיה. נעביר להתפחה של כשעה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו.
בנתיים נכין את קרם השקדים
לשמן הקוקוס יש נטיה להתקשות במזג האויר החורפי ואנחנו רוצים אותו במרקם נוזלי כדי שיתאחד יפה עם כל החומרים כך שלא יהיו לנו כיסים קטנים של שמן הקוקוס. אפשר לשים את הכמות הנחוצה לנו בכלי קטן במיקרו, החימום מאוד עדין, של ממש כמה שניות, אול לחילופין- מניחים את הכלי בתוך כלי גדול יותר עם מים רותחים. המים יחממו מבחוץ את שמן הקוקוס וירככו אותו.
בקערה בינונית נשים את שמן הקוקוס עם אבקת הסוכר. נטרוף את השניים יחד במטרף או מזלג עד שתתקבל תערובת חלקה וקרמית. נוסיף כוס שקדים טחונים ומעט חלב שקדים, בהדרגה, עד שתווצר לנו תערובת נוחה למריחה. אם התערובת עומדת, היא מתרככת מעט, ואז אפשר להוסיף לה כף או שתיים של חלב שקדים בשביל לחזור ולרכך אותה.
נחלק את הבצק לשני חלקים.
נרדד חלק אחד למלבן. נמרח עליו מחצית מהתערובת ונגלגל לגלילה.
![]() |
קרם שקדים עדין ומשגע |
בעזרת סכין חוצים את הגלילה לשניים ובאמצעיתה ולכל אורכה.
מניחים את שני החצאים כאשר השכבות מונחות כלפי למעלה.
מלפפים את שני החצאים זה סביב זה כאשר מקפידים שהשכבות תהינה גלויות.
![]() |
הרכבת הצמות |
חותכים את הגלילה לשניים ומעבירים לתבנית.
חוזרים על הכנת הצמה עם מחצית הבצק השני.
![]() |
בדרך לתנור |
עוטפים בניילון ומניחים להתפחה של כשעה.
אופים ב 180 מעלות כחצי שעה עד שהצמות נראות שחומות.
לפני ההגשה בוזקים מעט אבקת סוכר.
![]() |
את הצמות אפשר לארוז למתנה ט”ו בשבטית מקסימה ולהוסיף תווית חגיגית מהתוויות החינמיות שעיצבתי לשימושכם, קוראי הבלוג היקרים. כל מה שצריך זה להדפיס, לגזור מסביב ולצרף לעוגה.
יש איזו פינה קבועה באחת התוכניות הרדיו באקו 99fm שבה שואלים מרואיינים- מה את או אתה עושים למען הסביבה, מכירים? אז-
♥ השבוע חגגנו עמרי שלי ואני שנתיים לטבעונות ושנתיים שאנחנו מנהלים בית צמחוני-טבעוני, אפילו הכלב אוכל טבעוני ומאוד מרוצה. כשאני חושבת על כל מה שלא קנינו בשנתיים האלה כפול שש נפשות אני מרגישה ממש גאה!
♥ אנחנו מקפידים על הפרדת פסולת יבשה ורטובה ומחזור של פלסטיק ונייר.
♥ ומה עוד? אני בלוגרית וכל פעם שיש לי מתכון טוב אני משתפת את קוראי, כך שמפה לשם יש בבלוג כבר מלא מתכונים מעולים ללא שימוש בחומרים מהחי. חוץ מזה העלתי לא מעט הדרכות שבמרכזן אהבה לטבע ולסביבה, לא כי זה נושא הבלוג, אלא רק כי זה באמת חלק ממני. הסעיף הזה הכי משמח אותי כי אני יודעת שאני גם משפיעה ונותנת כלים ללא מעט אנשים.
מקבץ פוסטים והדרכות מהבלוג שכל כך נוגעות לחג הזה-
מתכונים
מתכון נפלא לשקדים קלויים בסוכר וקינמון
ריבת תפוזים סיניים בהגשה אישית
מיני פטאיירים דרוזים במילוי חובזה וצנוברים
יצירות ופעילויות
שמחה לספר לכם עם פוסטים נוספים לט”ו בשבט, בבלוגים צעירים ורעננים של ששוווה לעקוב אחריהם-
תמר ליבס, בלוגרית ומעצבת אופנה בעלת הבלוג המשגע TAMARI AND ME העוסק בלוחות השראה, כתבה פוסט מקסים על בוטניקה כמקור השראה.
תמר מור, בלוגרית ומעצבת פנים מהבלוג TAMAR MOR INTERIOR כתבה פוסט יפהפה על חוץ ופנים בתכנון בתים, ולמעשה על טשטוש בין חוץ ופנים. האמת שהיא ממש עושה לי חשק לצלם את הפנים וחוץ שלנו בבית.,
ופוסט נוסף, בבלוג חדש שיתמחה בקיטים של פעילויות במסיבות וארועים, על רעיונות לפעילות ביתית עם הילדים בט”ו בשבט בבלוג שירי וגילי.
שיהיה לכולם הרבה שמחת ט”ו בשבט ואהבה גדולה לטבע,
המתכון נראה נפלא! אני כבר רוצה לנסות.
תודה, שיהיה בהצלחה, תבואי לספר חוויות 🙂
נראה נהדר.. רוצה לנסות. אבל שמן קוקוס וחלב שקדים הם מצרך לא מבוקש אצלי בבית 😉 יש תחליפים? תודה שחלקת!!
החלב שקדים נפלא לחיזוק הטעם השקדי של העוגה. אפשר להחליפו בחלב אחר שאוהבים.
לגבי שמן הקוקוס- אין לי עצה טובה 🙂
חג שמח מיכל!
עינת – תבורכי. באמת. עשית לי את הסופ"ש! כל כך הרבה זמן אני מחפשת מתכון מנצח לעוגת שמרים טבעונית, וספציפית – לעוגת שמרים עם קרם שקדים. עד עכשיו כל עוגות השמרים הטבעוניות שהכנתי יצאו חביבות, לא יותר מזה. הפעם – הצלחה מסחררת. כל המשפחה מודה לך מקרב לב ובפה מלא עוגה.
למי שעוד לא ניסה – מתכון קל, פשוט ומנצח.
המון תודה!
בשמחה אורלי! איזה כיף של תגובה :)))
נראה מעולה!! שאלה לגבי השקדים הטחונים – האם מדובר בשקדים מולבנים או טחונים עם הקליפה?
היי דנה, שקדים טבעיים טחונים זה מצוין. גם מולבנים זה יופי.
בהצלחה 🙂
נהדר!!!
ושאלות: שוב, האם אפשר בלי הקוקוס הזה….?
והאם אפשר במקום חלב השקדים כי לקנות קרטון שלם בשביל שליש כוס…..זה…. קצת יקר…..
ושאלה שאינה קשורה למתכון: האם בריא לכלב לאכול תזונה נטולת בשר?
חוץ מזה, את מענגת לי את הערבים!!!!! איזה כיף להיות פה!
♥♥♥
חתולי יקרה ♥
הכלב אוכל אוכל מאוד איכותי ומאוזן. הוטירנרית המטפלת קראה על המזון ובדקה את ערכיו וחשבה שהאוכל מצוין על אף שלא מכיל בשר. הוא מכיל כל מיני חלבונים מהצומח ופחממות איכותיות יחסית.
ברור שאם תשאלי אותו הוא יעדיף את ארוחת הצהרים שלנו או של החתולים ללא שאלות בכלל. גרגרן כמו שכלב צריך להיות 🙂
אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל.
במקום חלב שקדים אפשר להשתמש בל חלב צמחי אחר.
חג מקסים יקרה!
נראה מושלם!!
אם אני רוצה להקפיא את אחת העוגות, איך עדיף לדעתך לפני או אחרי האפייה?
היי, אחרי קרור צינון מוחלט אבל כשהעוגות טריות עדיין תפרסי אותן למנות ותקפיאי.
להפשרה: תוציאי אותן להפשרה איטית על השיש. אכ אפשר חימום קל בתנור או טוסטר.
לא מוצאת שמן קוקוס נייטרלי. אולי תוכלי לעזור עם שם הפירמה שאת השתמשת בה? ועוד שאלה – יש לי חמאת שקדים וחשבתי לנסות למלא בה.אפשרי?