טראפלס שוקולד תפוז שמיימיים

כשמשהו טוב קורה לי במטבח, איפה אשתף אם לא בבלוג האהוב שלי?
תערובת של גשם ואדים בחלון המטבח של יום שישי. כפור מקפיא ומדכא כמעט. שלושה מצרכים פשוטים מתמזגים יחד לתערובת שמיימית. קרן שמש מבין העננים נכנסת בזווית מדויקת דרך החלון ומאפשרת כמה צילום על שיש המטבח. א”כ ענן וגשם זלעפות. בסיום ארוחת הערב של יום שישי חיוכים מעורטלים של הטועמים הנוגסים האהובים שלי. המתכון הזה ישאר איתנו לשנים הבאות.
המתכון קליל והתוצאה מושלמת. חסרונו הוא שהוא דורש תכנון מקדים. הטראפלס צריכים 48 שעות קירור להתמצקות לפני השחרור שלהם מהתבנית. אם אתם רוצים טראפלס מהממים השתמשו בתבנית סיליקון אייכותית. זוכרים את תבנית הסיליקון המדהימה שהכנתי בה את חנוכיית הטראפלס ? הנה היא מכה שנית 🙂

 

המצרכים (ל 16 יחידות יפות)
♢ 200 גר’ שוקולד מריר איכותי
♢ 100 גר’ קרם קוקוס (רבע פחית)
♢ תפוז טרי ושטוף, מוצק ויפה ללא דונג (הכי טוב אחד שקטפתם בעצמכם בפרדס).

חשוב להקפיד על היחסים בין השוקולד לקרם הקוקוס בכדי לקבל את המרקם המושלם.
קרם הקוקוס נפלא בתוך הטראפלס האלה. הוא יוצר מרקם חלק, קרמי כזה ומאוד מעודן. טעם הקוקוס לא מורגש כלל אך תרומתו למרקם הכרחית.

 

כך עושים
מגררים את קליפת התפוז.

 

 

גררו את התפוז כולו, עד שתקבלו כף שלמה של גרד תפוזים ותפוז קירח אחד.
רצוי לגרד בחורים הבינוניים של המגררת, כדי לקבל גרד עדין שיתמזג מושלם עם הטראפלס.

 

 

יוצרים בן מרי: מניחים קערה על סיר ובו מים, כך שהקערה תתחמם מהאדים אך תכולתה לא תגע במים.
לתוך הקערה שוברים את השוקולד ומוזגים לתוכו את קרם הקוקוס.
מניחים את הסיר על להבה בינונית, ומערבבים מדי פעם את התערובת עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
כאשר הוא נמס ואין גושים כלל מכבים את האש ומוזגים לתוכו את כל הגרד עד האחרון.

 

 

מערבבים היטב עד שהגרד נטמע לגמרי בשוקולד.
מוזגים לתבנית טראפלס או לתבנית שקעים קטנה או למיני-מיני עטרות טראפלס (ניתן לרכוש חמודות כאלה מאלומיניום בחנויות החד פעמי למינהן).
מיישרים בעדינות את פני התבנית. שולחים למקפיא ל 48 שעות (כן, לא פחות).
משחררים את הטראפלס הקפואים ומניחים על צלחת הגשה.
מקפיאים את הטראפלס יחד עם הצלחת עד ההגשה.
מוציאים 6-10 דקות מהמקפיא (במזג אויר של חורפי) לפני ההגשה.

 

 

מתמזגים לתוך הטראפלס, ומודים על רגע של נחמה בתוך כל הקור המקפיא הזה.

מתכונים נוספים בניחוח תפוזים כאן בבלוג: מאפינס תפוז, ריבת תפוזים סיניים, מתכון שוקולד טעים אחר: שוקולד פיסטוק, עוד מתכונים טבעוניים נוספים כאן.
מקווה שתמצאו גם אתם רגעי נחמה ביומיום הצפוף, או לפחות בשבת, ואל תשכחו לרשום איזה פידבק 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *