תערובת של גשם ואדים בחלון המטבח של יום שישי. כפור מקפיא ומדכא כמעט. שלושה מצרכים פשוטים מתמזגים יחד לתערובת שמיימית. קרן שמש מבין העננים נכנסת בזווית מדויקת דרך החלון ומאפשרת כמה צילום על שיש המטבח. א”כ ענן וגשם זלעפות. בסיום ארוחת הערב של יום שישי חיוכים מעורטלים של הטועמים הנוגסים האהובים שלי. המתכון הזה ישאר איתנו לשנים הבאות.
המצרכים (ל 16 יחידות יפות)
♢ 200 גר’ שוקולד מריר איכותי
♢ 100 גר’ קרם קוקוס (רבע פחית)
♢ תפוז טרי ושטוף, מוצק ויפה ללא דונג (הכי טוב אחד שקטפתם בעצמכם בפרדס).
חשוב להקפיד על היחסים בין השוקולד לקרם הקוקוס בכדי לקבל את המרקם המושלם.
קרם הקוקוס נפלא בתוך הטראפלס האלה. הוא יוצר מרקם חלק, קרמי כזה ומאוד מעודן. טעם הקוקוס לא מורגש כלל אך תרומתו למרקם הכרחית.
כך עושים
מגררים את קליפת התפוז.
![]() |
גררו את התפוז כולו, עד שתקבלו כף שלמה של גרד תפוזים ותפוז קירח אחד.
רצוי לגרד בחורים הבינוניים של המגררת, כדי לקבל גרד עדין שיתמזג מושלם עם הטראפלס.
![]() |
יוצרים בן מרי: מניחים קערה על סיר ובו מים, כך שהקערה תתחמם מהאדים אך תכולתה לא תגע במים.
לתוך הקערה שוברים את השוקולד ומוזגים לתוכו את קרם הקוקוס.
מניחים את הסיר על להבה בינונית, ומערבבים מדי פעם את התערובת עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
כאשר הוא נמס ואין גושים כלל מכבים את האש ומוזגים לתוכו את כל הגרד עד האחרון.
מערבבים היטב עד שהגרד נטמע לגמרי בשוקולד.
מוזגים לתבנית טראפלס או לתבנית שקעים קטנה או למיני-מיני עטרות טראפלס (ניתן לרכוש חמודות כאלה מאלומיניום בחנויות החד פעמי למינהן).
מיישרים בעדינות את פני התבנית. שולחים למקפיא ל 48 שעות (כן, לא פחות).
משחררים את הטראפלס הקפואים ומניחים על צלחת הגשה.
מקפיאים את הטראפלס יחד עם הצלחת עד ההגשה.
מוציאים 6-10 דקות מהמקפיא (במזג אויר של חורפי) לפני ההגשה.
![]() |
מתמזגים לתוך הטראפלס, ומודים על רגע של נחמה בתוך כל הקור המקפיא הזה.
מתכונים נוספים בניחוח תפוזים כאן בבלוג: מאפינס תפוז, ריבת תפוזים סיניים, מתכון שוקולד טעים אחר: שוקולד פיסטוק, עוד מתכונים טבעוניים נוספים כאן.
מקווה שתמצאו גם אתם רגעי נחמה ביומיום הצפוף, או לפחות בשבת, ואל תשכחו לרשום איזה פידבק 🙂
הצילומים ממש משגעים והטראפלס נראה מצויין
תודה תודה 🙂 הוא באמת מצוין 🙂
תודה רבה טל 🙂
נראה מעולה!
הצילומים שלך…. כל כך נפלאים!
תודה אהובה
מה זה א"כ?
האם אפשר להחליף את הקוקוס בחלב מרוכז, למשל? או במשהו אחר? לא מסוגלת להריח את הריח של הקוקוס….
זה נראה טעים!!!
ועוד שאלה, במזג אוויר כמו של עכשיו, קריר כזה, כמה זמן מראש (הכי הרבה זמן) אפשר להוציא אותם מהמקפיא?
מצטערת בובי, זה מתכון על חלב קוקוס…. סורי.
אפשר להוציא ממש כמה דקות. הם יפים כשהם מוצקים. הם גם לא ממש קופאים אז זה די טעים ונעים לאכול.