לחמניות במילוי עלי חוביזה שקטפתי בשדה

השבוע ארחתי בביתי עוד סדנת רקמה. גיליתי שזמן רקמה הוא זמן אחר לגמרי. שלוש וחצי שעות של רקמה חולפות ביעף ממש ובדרך כלל הבנות לא מוצאות זמן לקום להכין לעצמן משהו לשתות, ומשתדלות לנצל כל רגע ללמידה והתנסות. אני משתדלת להשקות אותן מפעם לפעם ולדאוג לנשנושים קטנים ואנרגטיים, שלא יכתימו את העבודות היפות, לא ידרשו צלחות או סכו"ם וכך לא יתפסו מקום על השולחן.

 

בבוקר הסדנא יצאתי לשדה מאחורי הבית, לטיול עם הכלב, עדיין חוככת בדעתי מה ינשנשו המשתתפות בערב. ואז הם נגלו לפני, עלי החוביזה היפים, המושלמים, הקטיפתיים והעדינים. ליקטתי צרור גדול ובראש כבר התחלתי לאפות את הלחמניות המושלמות האלה. אין כמו ריח של מאפה טרי, וכל כך שמחתי שהלחמניות מצאו חן בעיני הבנות. כך יצא שהכנתי אותן שוב בהפרש של יומיים, כדי לצלם ולתעד עבורכם.

 

 

אז עכשיו עכשיו זו העונה ללקט עלי חוביזה ולהשתמש בהם ללביבות, פשטידות, מרקים ומאפים וגם למלא אותם ממש כמו עלי גפן. קטפו את העלים הרכים הצעירים יותר, הגדלים במעמקי השדה ולא בצידי הכבישים. בעוד שבועות אחדים העלים יהיו גסים יותר ובדרך כלל פגומים ונגועים והרבה פחות מתאימים לשימוש. אגב, החוביזה נחשבת מאוד מאוד בריאה, רק שתדעו.

 

 

מה שתצטרכו להכנת 12 לחמניות אישיות

לבצק:

♢ שלוש וחצי כוסות קמח (אני ערבתי כוסמין מלא של מנחת הארץ עם קמח רגיל)

♢ כף שמרים יבשים

♢ כף שטוחה של סוכר קנים

♢ כף שטוחה של מלח

♢ 4 כפות שמן זית

♢ כוס עד כוס ורבע מים חמימים

 

למילוי

♢ 2 כפות שמן זית

♢ 2 בצלים בינוניים קצוצים גס

♢ כ 40-50 עלי חוביזה שטופים היטב

♢ חופן צנוברים

♢ מלח, פלפל טחון טרי

 

♢ שומשום לזריה

 

 

כך עושים

אני מאוד אוהבת להכין בצקי שמרים בעזרת מערבל מזון עליו מותקנת וו הלישה. למי שאין מערבל- אפשר לאחד את החומרים בתוך קערה ואחר כך ללוש היטב על משטח העבודה.

 

♢ מנפים את הקמחים אל תוך קערת המערבל, מוסיפים את יתר החומרים וכוס אחת מהמים. מפעילים את המערבל ונותנים לו להתחיל לעבד את החומרים לכדור. מוסיפים עוד מעט מים אם מרגיש לנו שהתערובת יבשה מידי.

 

♢ נותנים למערבל להמשיך את פעולתו וללוש עבורנו את הבצק מספר דקות.

 

♢ מעבירים לקערה משומנת, והופכים את הבצק בתוכה על מנת שישומן מכל צדדיו. מניחים לתפיחה של כשעה במקום חמים, מכוסה בניילונית.

 

לפני ההתפחה-

 

 

אחרי ההתפחה-

 

 

♢ בזמן שהבצק תופח נכין את המילוי. קוצצים גס את עלי החוביזה.

 

 

♢ במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשתי כפות שמן זית. כשהבצל נעשה שקוף ורך מוסיפים את עלי החוביזה וממשיכים לטגן.

 

♢ כעבור 2-3 דקות מוסיפים מלח ופלפל טחון טרי. ממשיכים לטגן תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהעלים מאבדים מאוד מנפחם. מוסיפים את הצנוברים, מטגנים עוד 2-3 דקות ומכבים את האש. מניחים להצטננות.

 

 

הכנת הלחמניות

♢ לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל 12 כדורים.

 

 

♢ פותחים כל כדור בצק ומשטחים. מניחים כשתי כפות מהמילוי.

 

 

♢ מגלגלים לשטרודל קטן ומניחים בתבניות נייר קטנות או על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה, כאשר הקצוות הקיצוניים מקופלים פנימה, מתחת ללחמניות, כך שלא יראו.

 

 

 

♢ מניחים להתפחה שניה של כ 3/4 שעה, מכוסה במגבת נקיה.

 

♢ מורחים מעט מים במברשת וזורים סומסום.

 

 

♢ אופים כ 20 דקות בחום של 170 מעלות. מחלצים מהתבנית ומגישים.

 

 

 

כך נראית לחמניה אחרי שלוקחים ממנה ביס

 

 

וכך נראית לחמניה מחייכת

 

 

הרצאה- פינטרסט ככלי הכרחי ליצירה

 

מעדכנת את כל קוראי הבלוג שביקשו להתעדכן-

אני ממשיכה להגיע עם ההרצאה שלי אודות פינטרסט ככלי הכרחי ליצירה אל עוד ועוד אנשים שעדיין לא אימצו את הכלי הזה לליבם או שעדיין לא משתמשים בו בצורה אפקטיבית.

פינטרסט פתוח אצלי תמיד על שולחן העבודה ואני משתמשת בו יום יום, וממש מנהלת בתוכו את כל הפרוייקטים שלי. זה כלי ידידותי ונוח מאין כמוהו ואין לו תחליף.

ההרצאה בת שעתיים ובה אני מלמדת על פינטרסט לעומק ומעניקה כלים לשימוש חופשי ויעיל.

 

פרטים נוספים אודות ההרצאה כאן.

רישום למועדים הבאים:

* רישום להרצאה ב 6.2, יום ג', 18:30-20:30 ב"נוסטלגיה עיצוב ואוירה", מושב ערוגות, עשר דקות דרומית מגדרה.

* רישום להרצא ב 12.2 יום ב', בצהלה בסטודיו "רעותא".

* רישום להרצאה ב 5.3, יום ב', בסטודיו חסי נוה בבוסתן הגליל.

 

ועד שנתראה צאו וקטפו עלים של חוביזה ורק תהיו לי בריאים

עוד פוסטים מעניינים

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *