מיקס אגוזים מתובלים בצנצנת משודרגת

בימים האלה של סוף השנה העם מתחלק לאלה שהם הורים לילדים במערכת החינוך ואלה שלא. ההורים עסוקים עמוק בפרידות, טקסים, סיומות, מכתבים ותודות, וגם במתנות קטנות…

 

אוהבת צנצנות, מאוד, אתם כבר יודעים. הפעם הכנתי לכם הדרכה למתנה אכילה בהגשה רב שימושית וקלילה להכנה. נכין מיקס אגוזים מתובלים ונגיש בצנצנת זכוכית מהממת.

 

את המתכון למיקס אגוזים קיבלתי מחברתי הטובה ליבנת ולטר. ליבנת מלמדת תפירה, בכשרון רב ובסבלנות אין קץ בסטודיו שלה במושב שדה ורבורג. ליבנת ואני, שתינו מעבירות סדנאות ונהנות לפנק את המשתתפות שלנו.

כיוון שאוכלוסיית הטבעונים, אוכלי הללא גלוטן וללא סוכר הולכת וגדלה כל הזמן כך, שמחנו על פינוק בריא ונפלא שמתאים לכולם. לעיתים המשתתפים שלנו בסדנאות כל כך עסוקים שלא מוצאים זמן להגיע לעמדת הקפה. נשנושים קטנים ואנרגטים, שלא מכתימים ולא מלכלכים, כאלה שאפשר לכרסם תוך כדי עבודה הם פיתרון נפלא.

 

מיד אחרי המתכון אראה לכם איך לשדרג צנצנת זכוכית פשוטה, מאלה שמגיעות עם מכסה הברגה, לצנצנת מהממת DIY.

 

מיקס אגוזים של ליבנת ולטר

מה שתצטרכו

♢ 2-3 כוסות אגוזים טבעיים ושלמים שאוהבים כמו שקדים, אגוזי פקאן, מקדמיה, לוז, מלך, פיסטוקים ואגוזי ברזיל.

♢ 2-3 כפות מייפל טבעי

♢ כף שמן זית איכותי

♢ אפשרות לגיוון: מעט קינמון / זרעי וניל / מלח גס / כמה עלי רוזמרין טרי

 

כך עושים

♢ שמים את כל האגוזים בקערה.

 

 

♢ מערבבים יחד בקערית קטנה את המייפל ושמן הזית, ואת התיבול, במידה ובחרתם להוסיף.

 

 

♢ מוזגים על האגוזים ומערבבים היטב.

♢ מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, בשכבה אחת, ואופים כ 12 דקות בחום של 160-170 מעלות עד קליה זהובה. מפעם לפעם בוחשים והופכים.

 

 

הריח שימלא את הבית….. וואווו!

 

 

♢ מניחים לצנון מלא ומעבירים לצנצנות. נזהרים לא לחסל הכלללל בדרך.

 

 

שדרוג צנצנת DIY

מה שתצטרכו

♢ צנצנות זכוכית עם מכסה הברגה.

♢ נייר דקופאג'- נייר עדין ודק המשמש לעיטוף וציפוי (לקניה בחנויות היצירה והתחביב).

♢ דבק מודג פודג' (לקניה ברשת כפר השעשועים, בחנויות היצירה והתחביב).

♢ מכחול פשוט

 

 

 

 

כך עושים

♢ בודקים שהמכסים נקיים ויבשים.

 

 

♢ גוזרים ריבוע של נייר בגודל הגדול מגודל המכסה.

 

 

♢ מורחים את המכסה בדבק מוד פודג'.

 

 

♢ מניחים את המכסה הפוך כך שיצמד לנייר. הופכים לרגע את המכסה עם הנייר שעליו ומסלקים כיסי אויר.

♢ הופכים חזרה ומורחים את שולי המכסה.

 

 

♢ מורחים את פנים המכסה.

 

 

♢ גוזרים את פינות המלבן מקפלים פנימה את שולי הנייר, גוזרים יתרות וכפולות ומצמידים לדבק.

 

 

♢ מקפידים שהנייר יגיע עד הפינות של הדפנות כדי שלא יפריע לסגירה הרמטית של הצנצנת.

 

 

♢ מוסיפים פיסות נייר קטנות במידה ויש חוסרים.

♢ מורחים את פנים המכסה בשכבת דבק עליונה. שכבת הדבק תאחד את כל קפלי הנייר למשטח אחד.

 

 

 

 

♢ אחרי יבוש קל הופכים את המכסה ומורחים בשכבת דבק עליונה גם את החלק העליון, החיצוני של המכסה.

 

 

 

♢ מניחים מספר דקות ליבוש.

אחרי יבוש מלא דבק המוד פודג' יצור מעין שכבה פלסטית עדינה, נוקשה ופרמננטית, אותה ניתן להרטיב ולשטוף.

 

 

♢ סוגרים את הצנצנות.

כך הן נראות עם אגוזים, אך תהיה מהממות עם כל דבר- צבעים, כפתורים, עוגיות פתקים… יכולים לדמיין את זה?

 

 

ומה מגישים יחד עם המיקס אגוזים המשובח הזה?

לוח עד לתכנון חודשי שמדפיסים לבד, מכניסים למסגרת בגודל A4. לא שוכחים לצרף טוש ללוח מחיק.

 

 

זה לוח גאוני שיעזור למורה, לגננת לכל איש צוות ולכל אחד בעצם, לנהל את החודש בכיף ובנוחות.

 

 

להגשה מושלמת (טרם הספיקותי 🙂 )

הייתי עוטפת את הצנצנת בצלופן, קושרת בחוט אופים אדום לבן ומוסיפה ברכה.

את הלוח הייתי עוטפת בנייר אריזה חום או בצלופן גם כן.

מכניסה את שניהם לשקית נייר חומה, כזו עם ידיות וקושרת על אחת הידיות סרט, כמעין פרפר. מוסרת באהבה והערכה.

 

מעדכנת שלוח הסדנאות לשבועות הקרובים התחדש ושבנוסף לסדנאות בכפר סבא אגיע ביולי לסדנאות ברמת השרון, חולון, גבעתיים וצפון תל אביב.

 

 

ימים נעימים לכולם,

עוד פוסטים מעניינים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *