עוגת שקדים ודובדבני אמרנה

הימים האלה שלפני ט"ו בשבט עושים לי חשק לשלב שקדים במתכונים. האמת, אוהבת שקדים במתכונים כל השנה. את העוגה שלפניכם הכנתי בעשר דקות בערך. לא הצלחתי למצוא את צנצנת השקדים שבמזווה אפילו שהיא הייתה לי בדיוק מול העיניים, אז טחנתי שקדים במעבד מזון (מה, לא סיפרתי לכם שיש לי ויטמיקס?)

 

מי שמכין חלב שקדים לעצמו יכול לדעתי להשתמש בפולפה של השקדים (ינוסה ממש בקרוב).

הוספתי דובדבני אמרנה בסירופ. זו פחית שקניתי בסופר באזור של הליפתנים, של חברת Toschi. הדובדבנים ממש התנהגו נחמד בעוגה, הוסיפו הפתעות קטנות מתוקות-מרירות כאלה. אני ממש ממליצה לכם לא לוותר עליהם.

העוגה טעימה אפילו יותר אחרי יום- יומיים. היא נעשית לחה והטעם המיוחד הזה של השקדים מתחדד.

 

מה שתצטרכו

החומרים היבשים

כוס וחצי שקדים טחונים או קמח שקדים

1 כוס קמח רגיל או קמח כוסמין

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כוס סוכר קוקוס, סוכר קנים או סוכר חום

קורט מלח

 

 

החומרים הרטובים

250 מ"ל נוזל קוקוס (כרגיל, ממליצה על זה של AROY-D הנמכר בקרטונים קטנים)

1/2 כוס חלב שקדים או חלב צמחי אחר שאוהבים

2 כפות סירופ מייפל טבעי

מעט תמצית וניל טבעית

3-4 כפות דובדבני אמרנה מסוננים אבל לא מידי

אפשר: כף אמרטו או מעט תמצית שקדים טבעית

1 כף חומץ תפוחים או חומץ רגיל

 

 

כך עושים

מערבבים יחד את החומרים היבשים. יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את הרטובים לפי הסדר. מוסיפים את הדובדבנים.

מוסיפים את החומץ, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אינגליש קייק רגילה (לא אלה החד פעמיות שהן צרות הרבה מהסטנדרט) אחרי ששימנו אותה.

אופים בחום של 170 מעלות כ 40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצר יבש למדי אך לא מיובש.

מצננים מעט, מאבקים ומגישים עם כוסהקפה.

 

 

 

 

♥♥♥♥♥♥

בט"ו בשבט, יום א', ה 12.2.17 אני מארחת סדנא מקסימה של עיצוב סקולנטים זעירים. נותרו עוד שני מקומות אחרונים. כל הפרטים אודות הסדנא כאן.

 

בקרוב- המקבץ המסורתי לט"ו בשבט.

השארו קשובים ♥

עוד פוסטים מעניינים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *