עוגה פרועה

אם גם לכם יש ילדים אתם בטוח עמוסים היום בטירוף בין ארגון תחפושות, הלבשת אוברולים וכנפיים, עיצוב תסרוקות איפור והסרת איפור, מריחת לק והסרת לק, הכנת משלוחי מנות והעסקת הילדים. אם אין לכם ילדים גם אתם תשמחו לחסוך כמה דקות עבודה במטבח ולעשות במקומן דברים נהדרים אחרים…

אז קבלו עוגה חמודה פרועה וקלה להכנה, שכיף להכין ועוד יותר לזלול. מסוג המתכונים שחייבים לשמור לאותם ימים שיש מעט זמן להתקשקשות במטבח ורוצים להשיג תוצאות מעולות, אם לא לומר מושחתות, והכי חשוב- בטוחות. קריספית מלמעלה ולמטה, קרמית בפנים. מושלמת.

 

אחרי שתתנו לעוגה לבלות כמה שעות טובות במקרר תוכלו לפרוס אותה בסכין חד בלי לפרק לגורמים ולהגיש בפרוסות (עדיין יוצאת קצת פרא אדם, ככה היא, בגנים). אנשי ביתי בכל מקרה מעדיפים חיסול מהיר וממוקד ככה מהתבנית, חמושים בכף או כפית, מה שמוצאים קודם.

♥ המתכון טבעוני כמו כל המתכונים בבלוג הזה ♥

 

הזָרז להכנת העוגה הזו היה מוצר חדש בו נתקלתי בסופר- שקית גדולה של 500 גרם שערות קדאיף יבשות (נראה כמו פסטה דקיקה). ברור שקניתי והייתי חייבת לנסות מיד. גיליתי שזה מוצר מדליק וממש נוח לעבודה.

 

עוגת קדאיף טבעונית (הכמויות מתאימות לעוגה בקוטר 26 ס"מ)

מה שתצטרכו 

1/2 חבילת אטריות קדאיף יבשות (ממליצה על אלה של Lavalia), סה"כ 250 גרם.

5 כפות שמן קוקוס

2/3 כוס אבקת סוכר

500 מ"ל קצפת צמחית (מיכל כפול)

3 כפות פודינג וניל

1 גביע גבינת טופוטי בטעם שמנת, בטמפרטורת החדר (225 גרם)

 

DSC_4093

 

כך עושים

אם קר בחוץ ושמן הקוקוס נוקשה- מדדו 5 כפות משמן הקוקוס ושימו בקערית מתחתיה כלי עם מים חמים. ערבבו את שמן הקוקוס בכף עד שיתרכך ויהיה נוזלי למדי.

שימו את אטריות הקדאיף בקערה גדולה. הוסיפו את שמן הקוקוס ואבקת הסוכר והפכו את האטריות בתוך הקערה כך שתהינה מצופות בשמן ובאבקת הסוכר.

מחצית מהאטריות פורסים בשכבה אחידה על תבנית העוגה. מישרים בעדינות עם הידיים ויוצרים שכבה אחידה.

את המחצית השניה פורסים על תבנית רחבה בשכבה דקה ואחידה.

אופים כ 20 דקות בחום של 170 מעלות עד שהאטריות מזהיבות יפה. מקררים לגמרי.

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. לקראת אמצע ההקצפה מוסיפים את אבקת הפודינג.

מעבירים את הגבינה לקערה גדולה, מועכים ומערבבים במזלג כדי לרככה. מוסיפים כמה כפות מהקצפת ומקפלים פנימה. מוסיפים בהדרגה עוד מהקצפת ומקפלים עד ערבוב מוחלט.

מעבירים את שכבת הקצפת לתבנית, מיישרים.

מפזרים תוך הפרדת הגושים את האטריות שנאפו בתפזורת. מהדקים מעט.

מקררים לילה. פורסים. נהנים.

 

DSC_4079-001

 

גיוונים

♦ מי שמעדיף יכול להכין קצפת קוקוס, מקרם קוקוס.

♦ אפשר ליצור שכבה של תותים חתוכים, שברי פקאן סיני או שוקולד מגורר, מעל הקצפת ומתחת לאטריות. בעיני פשוט ככה, קדאיף ושמנת, מושלם.

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

אם עדיין לא הכנתם משלוחי מנות, אתם חייבים לבקר במקבץ שהכנתי לפורים ובו המון מתכונים נהדרים, מתוקים ומלוחים שמתאימים מאוד למשלוחי מנות.

חג נפלא לכולם,

עינת.

עוד פוסטים מעניינים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *