ליקר למון גראס מהיר משגע

קבלו מתכון זריז וקל, ליקר למון גראס משגע- אחד הדברים הקלים והפשוטים להכנה.
לחמותי וחמי גינת תבלינים נאה בין קורות של אדני רכבת. שני שיחי הלימונית כבר כל כך גדולים ועצומים שהם ממלאים ערוגה שלמה לאורך ולרוחב. משוגעת על טעם הלימונית. היא נפלאה במאכלים לתאילנדים ומוקפצים (עם חלב קוקוס וקארי ירוק!) ולחליתות תה חמות או קרות. השימוש הזה, כליקר פחות מוכר.
למעשה נעשה תהליך של מיצוי הטעמים באמצעות בישול וקרור. בתוספת סוכר ואלכוהול קיבלנו ליקר משגע.אם אין לכם עלי לימונית טריים- גם חופן יפה של עלים יניב את הליקר המקסים הזה.

 

 

מה שתצטרכו להכנת בקבוק של 750 מל´
♢ 3-4 ענפי לימונית ירוקים ויפים או חופן של עלי לימונית מיובשים (בעדן טבע מרקט באזור החליתות, בחנויות התבלינים וחנויות הטבע)
♢ 550 מל´ מים מינרליים
♢ 250 גר´ סוכר (כוס ורבע)
♢ 175 מל´ אלכוהול נקי לשתייה 95%

 

 

כך עושים
♢ אם משתמשים בעלים טריים- שוטפים אותם היטב וקוצצים אותם במספריים לפיסות באורך כמה סנטימטרים.

 

 

♢ שמים בסיר בינוני את העלים הטריים או היבשים, את המים המינרליים ואת הסוכר. מרתיחים, מקטינים את האש, ומבשלים תוך ערבוב.

♢ אחרי שהסוכר נמס לחלוטין, נסגור את הסיר במכסה, ננמיך את הלהבה ונבשל עוד חמש דקות. נכבה את האש ונשאיר את הסיר סגור במכסה עד לצינון מוחלט.

♢ חשוב להשאיר את המכסה סגור בכדי לשמור על התמצית והארומה של הלמון גראס,  וגם בכדי לשמור על גוון בהיר וצלול של הליקר.
♢ מעבירים דרך מסננת תה ומשפך לתוך בקבוק מעוקר. מוזגים את האלכוהול. סוגרים היטב.

 

חילקתי את שלנו לבקבוקונים קטנים, בתוספת תווית אישית, כמתנות למארחים בחג סוכות.

הליקר טעים במיידית. וגם שבועיים א"כ. אולי יותר, אדווח אם ישאר משהו 🙂

 

את הסוכה שלנו לא הרמנו עדיין, אבל ערמת הקישוטים הולכת וצומחת.
אפשר לומר שבהחלט יש בסיס. הקישוטים מהסוכה הלבנה של השנה שעברה מקופלים וממתינים, לשלוף ולתלות.

שיהיה צום קל לצמים וגמר חתימה טובה לכל הקוראים
מקווה להפגש כאן לאחר מכן לשנה חדשה, מלאה בשמחות טובות

עוד פוסטים מעניינים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *