מתנה לאורחים- שקדים קלויים בסוכר וקינמון באריזה אישית

והיום בפינתינו "פותחים מפעל ביתי" נכין כמות מסחרית של שקדים קלויים ומצופים, ערמומיים וממכרים בטירוף. במהלך ההכנה השקדים יעברו בישול במי סוכר ותבלינים ולאחר מכן יעברו קליה טובה. התוצאה היא שקדים קראנצ'ים, יבשים (לגמרי לא דביקים!) בטעם משובח ולא מוכר. האריזה מבוססת על עיטוף של צלופן ובד מקוקצית הבדים הנהדרת של נתנאלה.קום.
לסיום וגימור מושלם נוסיף תווית נייר כתובה ביד.

אם לא נישנשתם אותם ככה עד הקרקעית תוך כדי הליכה בעודכם מנסים לחקור מה זה הדבר הטעים הזה, הם מצויינים ליד בירה קרה, קצוצים על גלידה או קינוח, שבובים על עוגה, עוגיות או קאפקיייקס, שבורים על ערמת עלים ירוקים ורוטב טוב, מקסימים למסיבות ומעולים כשהם ארוזים בחמידות כמתנות לכל מי שאוהבים.
מזהירה באמת- סכנת התמכרות קשה לפניכם.

העלויות הצפויות
נכין כמות המתאימה לכ 18 מנות אישיות (משקל מנה אחת של שקדים לאחר הקליה היא 40 גר')

1 ק"ג שקדים טבעיים…………………………………………………..55   ש"ח
שקיות צלופן בגודל 10X20(אריזה של 25)……………………………..3 ש"ח
חצי מטר בד כותנה …………………………………………………….32 ש"ח
כפתורים………………………………………………………………….18 ש"ח
דבק……………………………………………………………………….5 ש"ח
סה"כ……………………………………………………………………. 113 ש"ח

העלות ליחידה: כ 6.5 ש"ח.

מצרכים להכנת השקדים (ל 18 מנות אישיות +שארית לנישנושים):
1 ק"ג שקדים טבעיים
3.5 כוסות מים
2 ורבע כוסות סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
2 כפות גדושות קינמון
1 כף גדושה של אבקת קקאו
קורט + אגוז מוסקט
קורט מלח

 

החומרים: מלבן ועד חום כהה דרך גוונים יפים באמצע

הבישול הוא בישול ארוך, של כ 40 דקות. אין הדבר אומר "שגר ושכח" אז בבקשה אל
תלכו להתקלח בנתיים. תאמינו לי, כשהאורחים שלכם יקבלו את המתנות האלה הם כבר יבחינו שתשומת הלב שלכם הייתה רק
בשקדים כאשר הכנתם אותם.

כך עושים:

בוחרים בסיר יצוק רחב. עדיף לבחור אחד בעל ציפוי קרמי המונע הדבקות.
שמים את כל החומרים בסיר ומדליקים אש מתחתיו. בוחשים.
כעת יש לנו במחבת נוזל ושקדים צפים בתוכו. ככל שהבישול יתארך הנוזל ילך ויסמיך.
ככל שהנוזל יסמיך הבחישה תהיה יותר ויותר רצופה.
סבלנות, התמדה ואהבה. לגמרי מלאכה מומלצת לחתנים שבינכם.

שלבים בקירמול. בחישה מתמדת. מלאכה לחתנים.

כעבור כחצי שעה, כאשר הנוזלים יתמעטו מאוד, העבירו את הסיר ללהבה קטנה וחלשה. כעת השקדים עוברים מבישול לקליה וככל ששלב זה יאריך יותר נקבל שקדים קלויים וקראנצ'ים יותר. אנו מעבירים לאש חלשה יותר ומקפידים כל הזמן להפוך את תכולת המחבת בכדי לתת לכל יושביה הזדמנות שווה.

בסיום התהליך השקדים יקבלו מין ציפוי בהיר ובתחתית המחבת תצטבר אבקת סוכר ותבלינים משגעת.
מקררים את השקדים ונוגסים. נהנים, אי אפשר שלא.
אצלי אוהבים קלוי למדי. את העוגיות, למשל, תמיד קשות טיפה וקריספיות. לכן לקחתי החלטה אמיצה לשגר את השקדים לעוד קליה קטנה בתנור. פרסתי את השקדים על תבנית גדולה מרופדת בנייר פרגמנט (את אבקת הקינמון הטעימה השאירו מחוץ לקליה) והכנסתי לתנור ב 180 מעלות ל 3-4 דקות השגחה צמודה!

 

אפשרות: קליה קצרה וממוקדת נוספת בתנור

לטעמי הקליה שיבחה את טעמם אפילו יותר (אם כי משהו בגוון היה יפה פחות מאשר לפני התנור). מקררים לחלוטין וכל הזמן מתאפקים. לחילופין- מתעסקים בניקיון הסיר בכדי להסיח את הדעת ואת התנועה הנון שלנטית של היד לעבר השקדים הפליליים האלה.

 

הלו??? מי בא לשטוף כלים?

האריזה

בדים. דבק. שקיות צלפון וכפתורים. זה העיקר.

מה שתצטרכו לאריזה
– פיסה או פיסות בד כותנה יפות.
– דבק לבדים. בהמלצת טלילה בנדק איבגי השתמשתי בדבק אדסטיק. המלצה מעולה!
– כפתורים.
– מחט וחוט ריקמה או תפירה.
– שקיות צלופן בגודל 10 על 20.
– גומיות משרדיות.
– מספרים, סרגל למדידה.

השתמשו בשקיות צלופן קטנות ומאורכות. הכי מתאימות שמצאתי הן שקיות בגודל 10 על 20 ס"מ הבאות באריזות של 25 יחידות (3 ש"ח בפרחי תבור שבכפר ויתקין). אלה היו עדיין גדולות מידי לטעמי (אנחנו לא רוצים לקלקל לדודה את הדיאטה בלשון המעטה מה שנקרא). בתמונה הבאה תראו שקיפלתי את השקית לאורכה והדבקתי אותה לעצמה בעזרת סלוטייפ. כך צמצמתי את תכולתה בכשליש.
נכניס את השקדים לשקיות. נסגור היטב בגומיה. נגזור את החלק העליון המיועד להדבקה.

 

נכון שנהננו, אבל עכשיו נהנה יותר.
קפצו למחלקת הבדים של החנות המצויינת של נתנאלה.קום. אם לא הכרתן את החנות הזו, הגיע הזמן. נתנאלה, העומדת מאחורי החנות מביאה לבנות ישראל פריטים משגעים, כמעשה אוֹצְרוּת ממש. כמו שהיא מכנה זאת- חומרי יצירה ומוזה. כנסו למחלקת הבדים ובחרו כמה פיסות בד יפות שעובדות יפה יחד.

 

הבדים היפים באחריות נתנאלה.קום

להכנת ה"חותלות":
נגזור מהבדים פיסות בגודל 8 על 15. (1)
נהפוך פיסת בד כך שהצד היפה יהיה כלפי מטה. (3)
ניצור שני פסי דבק לאורך הצלעות הארוכות. נקפל פס ברוחב 1 ס"מ פנימה. (4)
ניצור פס דבק לאורך אחת מהצלעות הצרות של המלבן ונקפל פס באורך 1 ס"מ פנימה. (4)

 

הכנת החותלות

כעת נלביש באופן הדוק את החותלת על שקית השקדים ונדביק אותה לעצמה כאשר החלק היפה (המקופל) הוא העליון.

הלבשת ה"חותלת"

אחרי יבוש קל (בזמן שאנחנו מלבישים את יתר השקיות) נתפור כפתור. כיוון שהכפתור משמש כאן כקישוט ולא מצופה להחזיק שום דבר, אפשר לחפף ולעבור פעם או פעמיים בלבד. המראה של החוט מעניק עוד פרט בגימור וכיוון שאנחנו באים מהאסכולה של אלוהים בפרטים הקטנים- לכל פרט יש מקום של כבוד.

 

כפתור שממקד את המבט ומוסיף חן

נכין "צעיפים" לצוואר השקיות
נשתמש ברצועות שנותרו לנו מגזירת הפיסות לחותלות וניצור רצועות ברוחב 3 ס"מ.
ניצור פס דבק, נקפל את הרצועה לאורך, שוב פס דבק ושוב קיפול לאורך.
נלחץ עם האצבעות בכדי להדביק ולהדק וכדי ליצור מראה שטוח. נגזור את הקצוות באלכסון יפה.

 

רצועות בד שישמשו כצעיפים

נלביש את הצעיף לצוואר השקית. ניצור פס דבק של כ 4 ס"מ במרכז הרצועה. נניח את השקית על הרצועה, נקפל מהודק ונחזיק דקה שתיים עד שהחלקים יתפסו יחד. שוב אפשר להעזר בחתן או לחילופין באטב כביסה (:

הדבקת הצעיפים

פשיווו… התוויות…almost done
אם התעייפתן, ממש לא חובה, תרגישו בנוח. לא הולכת לחזור שוב על הנאום בעניין אלוהים והפרטים הקטנים.

קראדסטוק בשני צבעים, פאנץ' לב, עט, סכין חיתוך, סרגל ודבק

נחתוך ריבוע קטן מקראסטוק, "נשבור" ונרכך אותו כאשר נצרף לפינתו לב בצבע אחר.
נרשום הקדשה וניצור עיטור ברפידוגרף או עט שחור אחר.
נדביק לשקיות. אנחנו מוכנים.

תודה שבאתם. באהבה. מאיתנו.

זכיתם. לכם יש 75 או 126 או 332 אורחים. ולי- כמה שקיות באמת מתוקות להפליא, המון שקדים מסוכרים טעימים ברמות מטורפות בתפזורת (!!!) ואבקת סוכר ותבלינים נפלאה מעולה ליוגורטים ולעוגות. אומללה. אמרתי?

שאריות פליליות

חדות העין ודאי הבחינו שנותרו לי מלא בדים משגעים. הסקיצות לעוד פרויקטים DIY כבר נרשמות. יש למה לצפות.

מזמינה את כל מי שחש דגדוג והתרגשות למראה רעיונות של DIY (ז"א Do It Yourself) באשר הוא, וחוגג בקרוב חתונה, בת מצווה, בר מצווה, מסיבת ברית או יום הולדת חשוב, לקפוץ לאינדקס ההדרכות עשה זאת בעצמך של מזמינים.

ומילה אחת אחרונה לחתנים- אתם לא לוקחים אותי ברצינות, נכון? מעומק הלב אני בעדכם! (כמו שאמא שלי אומרת- אם הוא עושה לבת שלי טוב- מי בכלל יכול להיות נגדו..? סתתתאאם… אני באמת בעדכם!)

להתראות בשמחות,

עינת.

עוד פוסטים מעניינים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *